Майкъл Карик заяви, че е мит, че Кристиано Роналдо не се вписва в стила на игра с висока преса. Бившият халф, който тази вечер срещу Арсенал ще води за трети път Манчестър Юнайтед преди да предаде щафетата на Ралф Рангник, бе категоричен, че звездата ще успее при германеца.

63-годишният специалист, който е бивш наставник на Хофенхайм и РБ Лайпциг, обича да играе с "гегенпреса", която изисква отборът да атакува съперника, веднага след като загуби топката.

"Мит е, че Роналдо не може да пресира. Той е играл за достатъчно отбори през годините и е постигал успехи по различен начин", каза Карик в навечерието на мача с Арсенал.

Роналдо е голмайстор на отбора с 10 гола в 15 мача през този сезон, но Карик заяви, че не е имал никакъв проблем с това, че е оставил португалеца резерва при равенството 1:1 с Челси в неделя.

"Той беше невероятен. Не спря да подкрепя играчите. Знам, че медиите опитват да измислят истории и да покажат всичко в негативна светлина, но това, което е зад завесата, е много различно", добави временният мениджър на „червените дяволи“.