Единсон Кавани е един от нападателите, с които Жоан Лапорта иска да подсили Барселона, воден от Шави Ернандес. От страна на играча няма да има проблем, тъй като, както съобщи британският вестник The Times, 34-годишният уругвайски футболист е наясно с желанието си да напусне Висшата лига и да подпише с каталунците следващото лято.

Уругвайският национал смята, че му остават още две години на добро ниво, а преди да сложи край на кариерата си, иска да опита късмета си в испанската лига, след като вече премина през Италия, Франция и Англия. 

Икономическият въпрос на операцията няма да бъде проблем, тъй като Кавани приключва договора си с Манчестър Юнайтед на 30 юни 2022 г. и клубът на Барса няма да плаща трансферна сума, за да го привлече, пише "Труд". Нападателят поднови контракта си след страхотния изминал сезон за още една година, но бъдещето му изглежда далеч от "Олд Трафорд" в края на 2021-22 г., като се имат предвид плановете на новия мениджър и последващ консултант в Юнайтед Ралф Рагник за следващото лято.