Майкъл Карик обяви, че напуска Манчестър Юнайтед само минути след победата над Арсенал с 3:2 снощи. 

40-годишният бивш играч на отбора, който записа 464 участия за тима между 2006 и 2018, бе в екипа на Жозе Моуриньо и след това на Оле Гунар Солскяер. 

След раздялата с норвежеца той застана временно начело на тима и под негово ръководство Червените дяволи победиха Виляреал с 2:0 в Шампионскака лига, направиха равен с Челси – 1:1, а вчера се справиха с Арсенал. 

„Моето време в този велик клуб винаги ще бъде най-доброто в кариерата ми. Когато дойдох тук на 15 и най-смелите си мечти не съм очаквал, че ще спечеля толкова трофеи и със сигурност ще пазя завинаги тези спомени. След като мислих много обаче, прецених, че сега е най-подходящият момент да напусна. Благодаря на футболистите и на хората от екипа, с които бе удоволствие да работя и някои от които изградих здраво приятелство“ заяви Карик. 

„Винаги ще бъда фен на Манчестър Юнайтед и ще посещавам колкото мога повече мачове. Желая на Ралф, на неговия екип, на играчите и почитателите на клуба всичко най-добро за в бъдеще и очаквам с нетърпение да бъда на трибуните, за да подкрепям отбора като момче“ добави той.