Селекционерът на италианския национален отбор по футбол Роберто Манчини отрече информация, че може да води Манчестър Юнайтед.

"Нямам споразумения с нито един клуб от Висшата лига. Всичко, което казват, не е вярно. Единствената ми цел в момента е да стигна до Световното първенство с италианския национален отбор", заяви Манчини.

По-рано тази седмица "червените дяволи" обявиха, че Ралф Рангник ще води тима до края на кампанията, а след това германският специалист ще поеме консултантска роля в клуба, докато друг човек ще бъде назначен за мениджър.

Според британското издание Телеграф ръководството на Юнайтед счита Манчини като един от най-подходящите кандидати за поста. В момента Манчини е начело на Италия, като донесе на тима титлата от Европейското първенство по футбол през лятото, но Скуадра Адзура се провали в квалификациите за Мондиал 2022 и ще трябва да премине през баражите следващата пролет, за да участва в Катар, и то изправяйки се срещу тима на Португалия.

Ако Италия не успее да се класира за Световното първенство, то изглежда много вероятно Манчини да остане без работа и да бъде свободен да отиде на "Олд Трафорд" през лятото, но надали той ще напусне сегашната си работа, ако Италия се класира за Мондиала.

Една от пречките пред евентуалното заставане на италианския специалист начело на Манчестър Юнайтед е, че Манчини води няколко години градския съперник Манчестър Сити и дори донесе първата титла на "гражданите" в ерата след идването на новите собственици от ОАЕ. Това надали ще се хареса на феновете на Юнайтед, като подобен е и казусът с друг фаворит за поста Брендан Роджърс, който няколко сезона води Ливърпул.

Като основен фаворит за мениджър на Юнайтед остава и наставникът на Аякс Ерик Тен Хаг.