Манчестър Юнайтед във вторник отвори отново тренировъчната си база в Карингтън след коронавирусния бум, който доведе до отлагането на два мача от Висшата лига на „червените дяволи“. Юнайтед затвориха Карингтън първоначално за 24 часа преди осем дни и двубоите им с Брентфорд като гост и Брайтън у дома бяха отложени.

Играчите на Манчестър Юнайтед започнаха завръщане към тренировки на Карингтън на поетапен принцип. Базата бе затворена за операции на първия тим миналата седмица поради бум на заразени с коронавирус в клуба, но отвори отново тази сутрин. Това ще даде възможност на временния мениджър Ралф Рангник и неговия състав време, за да се подготви за нашия следващ мач – гостуването на Нюкасъл от Висшата лига на „Сейнт Джеймсис Парк“ в понеделник, 27 декември“, се казва в клубно изявление.

Висшата лига обяви в понеделник, че ще продължи по програма независимо от огнищата на зараза в отделни клубове, които доведоха до отлагането на шест от десетте двубоя миналия уикенд. Висшият футболен ешелон на Англия съобщи за 90 нови случая на вируса сред играчи и щабове миналата седмица – огромна разлика от 42-та случая миналата седмица.

Юнайтед са шести в момента в Премиършип, като са с два мача по-малко от повечето отбори над тях в таблицата. Тимът гостува на закъсалия Нюкасъл идния понеделник, като за „червените дяволи“ предстои домакинство на Бърнли три дни по-късно.