Единсон Кавани ще остане в Манчестър Юнайтед до края на сезона. Това потвърди мениджърът Ралф Рангник, който е разговарял с нападателя за бъдещето му. 

Уругваецът стартира едва в 4 мача до момента и имаше сериозни слухове, че ще поиска да си тръгне, в търсене на повече игрово време. 

Германецът обаче останал силно впечатлен от футболиста и силно е искал да го убеди да остане, което в крайна сметка е успял да направи. 

„Казах му, че ако зависи от мен, силно бих искал да бъде при нас и затова разговарях с него. Срещнахме се в офиса ми и говорихме около половин час и той ме увери, че определено ще остане до края на кампанията” заяви Рангник. 

„И това не бе защото трябва да бъде при нас, а защото той самият иска така. Каза ми, че мога да разчитам на него и ще даде най-доброто от себе си, което е страхотно, защото той е отличен модел за подражание на младите” добави германецът. 

„Той е на линия и е щастлив да играе. Дори и когато не е на терена, се опитва всячески да бъде полезен. Това е отлична новина, защото Еди е много опитен и работи изключително усърдно, давайки отличен пример” каза още Рангник. 

Тази вечер Юнайтед среща Астън Вила в ФА Къп и Кавани може да бъде сред титулярите в надпревара, за която германецът признава, че винаги е харесвал много. 

„Много ми допада атмосферата на мачовете. Помня как през 1980 или 1981, когато бях в Брайтън, гледах финала на „Уембли”. Беше Уест Хям срещу Арсенал и това бе подаръкът ми за сбогуване от съотборниците ми. Беше страхотно и това е много важен турнир за мен, така че ще излезем с възможно най-силния си състав”.