Временният треньор на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник, който след края на сезон 2021/22 ще заеме консултантска длъжност на "Олд Трафорд", си е харесал наследник. 

Въпреки че наставникът на ПСЖ Маурисио Почетино има амбиции да поеме "червените дяволи" през лятото, то Рангник е посочил Ерик тен Хаг от Аякс за свой наследник.

51-годишният Тен Хаг беше сред вариантите да замени Солскяер в Юнайтед, но от Аякс не го пуснаха, а и Ман Юнайтед трябваше да плаща солидна компенсация. 

Развил играчи като Матайс де Лихт, Франки де Йонг, Хаким Зиеш, в лицето на нидерландския треньор Ралф Рангник виждал човекът, който е способен да материализира огромния потенциал в редиците на 20-кратния английски шампион.

В първите дни на 2022 г. част от водещите английски медии излязоха с информация, че шефовете на Юнайтед също са се прехласнали по уменията на нидерландеца и той е на първо място в летния списък за нов наставник на "червените дяволи".

В същото време Ерик тен Хаг заяви доста пъти през последните месеци, че се чувства готов за ново предизвикателство в своята кариера.