Филипе Коутиньо направи мечтан дебют за Астън Вила, след като вкара гол и направи асистенция при равенството 2:2 с Манчестър Юнайтед в мач от 22-ия кръг на Висшата лига.

"Червените дяволи" дръпнаха с две попадения на "Вила Парк" чрез Бруно Фернандеш. Той се разписа в двете полувремена, а Давид де Хеа изглеждаше като непреодолима стена за футболистите на Стивън Джерард.

Така в игра се появи Коутиньо, който иззе звездните функции на терена от Де Хеа и Фернандеш. Бившата звезда на Ливърпул първо асистира на Джейкъб Рамзи (77‘), а пет минути по-късно спаси Вила от загуба, оформяйки крайния резултат.

В класирането Юнайтед се отдалечава от Топ 4, след като заема 7-мо място с 32 точки, докато бирмингамци са на 13-та позиция с 23 пункта.


Привлеченият преди едва дни Люка Дин започна титуляр за Астън Вила. Филипе Коутиньо беше оставен на пейката от Стивън Джерард, а контузеният Кристиано Роналдо отново не беше в групата на "Червените дяволи". Атаката поведе Единсон Кавани, Хари Магуайър изненадващо беше резерва.

Юнайтед поведе още в 6-ата минута след фрапантна грешка на Емилиано Мартинес. Бруно Фернандеш стреля от дистанция, вратарят тръгна да лови топката, но тя мина между краката му и влетя в мрежата за 1:0!

Малко по-късно стражът показа, че психиката му не е рухнала и частично се реваншира. Мейсън Грийнууд достигна до избита топка и шутира към долния десен ъгъл, но този път Мартинес спаси. 

След почти половин час игра младата звезда на гостите не уцели вратата, а после дойде времето на Давид де Хеа да блесне. Испанецът първо парира удар на Оли Уоткинс, а в 36-ата минута показа още по-добър рефлекс.

Емилиано Буендия засече центриране от корнер и засече с глава към десния ъгъл, но Де Хеа направи изключително спасяване. В самия край на полувремето дебютантът Люка Дин можеше да изравни с диагонален шут, но стражът на Юнайтед беше заел отлична позиция и отрази.

След почивката нещата на терена не се промениха и героите за "Червените дяволи" отново бяха същите. Де Хеа се отличи с нови намеси, след като в 49-ата минута отказа Джейкъб Рамзи. После хубаво изпълнение на Дин излезе в аут, а в 67-ата минута гостите удвоиха преднината си. Фернандеш беше намерен в наказателното поле, стреля без забавяне в горния десен ъгъл и препарира Мартинес за 2:0!

Вила веднага се хвърли в още по-свирепи атаки, но Де Хеа продължаваше с чудесните си изяви. В 77-ата минута домакините все пак намалиха пасива си, а на сцената се появи нов герой, току-що появилият се в игра Филипе Коутиньо.

Тайрън Мингс увлече няколко противници и подаде към бразилеца. Той продължи към Рамзи, който с чудесен удар в десния ъгъл преодоля Де Хеа за 1:2!

Голът вдъхнови домакините и малко по-късно Коутиньо ознаменува дебюта си и с гол. Той получи пас от Рамзи на далечната греда и нямаше как да сбърка пред опразнената врата за 2:2!

До края Коутиньо можеше да направи пълен обрат, но Де Хеа спаси удара му и резултатът остана непроменен.

Астън Вила – Манчестър Юнайтед 2:2 

Голмайстори: 0:2 Фернандеш (6, 67), 1:2 Рамзи (77), 2:2 Коутиньо (82)