Манчестър Юнайтед удари с 3:1 Брентфорд в отложен мач от 17-ия кръг на Висшата лига. Головете за гостите забиха Антъни Еланга (55), Мейсън Грийнууд (62) и Маркъс Рашфорд (78), точен за Брентфорд бе Айвън Тони (85).

"Червените дяволи" разбиха "пчеличките", но през цялото първо полувреме домакините тотално доминираха и изпуснаха половин дузина чисти голови положения, като пожалиха играчите на Рангник, а Давид де Хеа направи уникални спасявания при резултат 0:0.

След почивката Ман Юнайтед излезе преобразен на терена, изцяло надигра Брентфорд и в крайна сметка логично си взе победата и трите точки. Това бе и победа номер 300 за "дяволите" като гост във Висшата лига.

Изключително лошо впечатление пък направи Кристиано Роналдо, който не спря да мърмори и да недоволства, след като бе сменен в средата на второто полувреме. Дори се наложи Ралф Рангник да го успокоява на скамейката.

Роналдо определоно изигра посредствен мач, което допълнително го изнерви и не скри раздразнението си, след като бе изваден от терена. 

С този успех Юнайтед се изкачи до петото място в класирането, което дели с Арсенал. И двата отбора имат по 35 точки, но "червените дяволи" са с мач повече.

Брентфорд пък продължава да е на 14 позиция с 23 пункта. "Пчеличките" засега не са застрашени от изпадане, тъй като са на 10 точки от опасната зона.