Наследникът на Оле Гунар Солскяер в Манчестър Юнайтед Ралф Рангник беше назначен за временен мениджър и трябва да поеме консултантска роля на Олд Трафорд през лятото.

Той обаче може да остане начело на тима още 12 месеца, съобщи "Манчестър Ивнинг Нюз". Изданието посочва, че Солскяер направи така, че поне в началото на кариерата си отборът да катери върха и да подобрява играта си, докато при Рангник стои на едно ниво и дори слиза от върха. 

На 29 ноември при обявяването на Ралф Джон Мъртоу, директор на Юнайтед, каза: „Рангник е един от най-уважаваните треньори и новатори в европейския футбол. Той беше нашият кандидат номер едно за временен мениджър, отразявайки безценните лидерски и технически умения, които ще донесе от почти четири десетилетия опит в управлението на футболни отбори."

И все пак Рангник, говорейки няколко дни по-късно на първата си официална пресконференция, даде изненадващ отговор на въпроса какво ще се случи, ако междинният му период мине успешно. „Хората, с които разговарях досега, бяха много ясни, че в момента говорим за шестмесечна роля като мениджър, никога не сме говорили за нищо след това“, каза тогава той.

„Разбира се, съм напълно наясно, че търсят нов мениджър. Може би, ако ме попитат за мнението ми и всичко върви добре, помагам за развитието на екипа, аз може да дам същата препоръка, както направих два пъти в Лайпциг и да им кажа, че ще остана", добави тогава Рангник.

Мениджърските слухове вече започнаха около Юнайтед, като се има предвид липсата на истински кандидати за мениджърския пост. Маурисио Почетино и Ерик тен Хаг са настоящите фаворити.

Но играчите на Юнайтед тепърва свикват с методите на Рангник. Те не реагираха добре на уволнението на Солскяер. Ако вземете предвид истинското майсторство на Рангник на трансферния пазар и неговия нюх към точните играчи на точните позиции, тогава трябва да му бъде позволено сам да се погрижи за предсезонната подготовка.

"Малко вероятно е отборът да е във форма, за да се състезава за титлата в лигата през следващия сезон и Шампионската лига, така че защо да не позволим на Рангник да положи основите на Почетино или Тен Хаг?Феновете на Юнайтед започват да харесват Рангник и е ясно, че той вече се харесва и на играчите, след първоначален труден период. Още една година от твърдоглавия, взискателен и решителен мениджмънт на германеца няма да навреди на "Олд Трафорд", пише още изданието, цитирано от "Труд".