Нападателят на Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд е бил освободен под гаранция, съобщава BBC. 19-годишният играч бе обвинен от приятелката си Хариет Робсън в побой и изнасилване чрез поредица от постове в социалните мрежи в неделя.

Полицията в Манчестър се самосезира веднага и след проведени разпити с нея в самия ден, вечерта се появи информация, че Грийнууд е бил арестуват. Вчера стана ясно, че обвиненията са променени и той вече е разследван за сексуално посегателство, изнасилване и заплаха за убийство.

Той бе задържан в ареста, а мярката му бе удължавана на два пъти от магистрани, за да се стигне до освобождаването му тази сутрин. От полицията поясняват, че разследването по случая продължава.

Още в неделя Манчестър Юнайтед излезе с официална позиция, че той има забрана да играе за “червените дяволи” и да тренира с тима до второ нареждане, както и че клубът се противопоставя на всякаква форма на насилие.

Освен това от „Олд Трафорд” няма да окажат никаква помощ на играча или да му предоставят правна помощ по време на разследването.