Ралф Рангник заяви, че четвъртото място е „най-високото възможно постижение за Манчестър Юнайтед.

„Червените дяволи“ пропиляха отново аванс на почивката при равенството 1:1 със Саутхемптън на „Олд Трафорд“, като пропуснаха същевременно с това да се изкачат на четвъртата позиция във Висшата лига. За четвърти път в шест мача Юнайтед не успяха да стигнат до победата, след като водят на полувремето.

Когато бе предположено, че четвъртото място не е това, към което клубът трябва да се стреми, германецът бе категоричен:

„В момента е точно това, от което Юнайтед се нуждаят да искат. Мисля, че това е най-високото възможно постижение. Другото е да продължим напред в Шампионската лига. В първенството, четвъртото място е нашата цел и това, към което се стремим. Разбира се, знам какво ни е нужно за следващия сезон, но не сме концентрирани върху това в момента. Единственото, което трябва да направим, е да се фокусираме върху настоящия състав и след това да получим отговори“.

Рангник вярва, че играчите му страдат от липса на самочувствие и поиска от клубния психолог Саша Ленс да помогне с промяна на манталитета в състава.

„Очевидно е, че ако водиш с 1:0 в 11 от 13 мача и спечелиш половината от тях и в три последователни допуснеш изравнителен гол, то това повлиява и на главите на играчите. Те си мислят, че трябва да водят с 2:0 или 3:0, а резултатът е 1:1 – това афектира футболистите. Трябва да бъдем по-ефективни при отбелязване на втори или трети гол, с който да убием интригата. Но когато не се случва, трябва да сме дисциплинирани.Това се отразява на самочувствието на играчите. Единственото, което можем да направим, е да говорим с тях един по един и да им обясним защо това се случва“.

„Ясно е, че играчите започват да го разбират. Всичко започна с победата над Астън Вила за ФА Къп и оттогава те разбират работата си на терена. Сега трябва да го правят в продължителен период от време. Първите полувремена в последните няколко седмици бяха много добри. Не допуснахме нито един гол. Следващата крачка е да вдигнем нивото си физически, тактически и психически. Беше твърде лесно за останалите отбори да ни вкарат попадения – те станаха и от наши грешки“, продължи германският специалист.

Запитан относно това дали проблемите на Юнайтед са по-скоро свързани с играчите или мениджъра, Рангник допълни: „Не знам. Ако погледнете към класирането в момента, и разликата между първите два или три тима и други отбори като Арсенал и Тотнъм, вероятно има причини поради които те са толкова далеч пред тях. Това е нещо, което ще обсъдим през юни – не съм сигурен, че е заради играчите, те са амбициозни, искат да работят усилено и да печелят“, завърши мениджърът на Юнайтед преди домакинството на Брайтън във вторник вечер.