Нито един футболист на Манчестър Юнайтед няма да може да бъде титуляр в Манчестър Сити. Това заяви легендата на "Червените дяволи" Гари Невил преди днешното дерби между двата отбора. Големият мач ще се играе на "Етихад" от 18.30 часа наше време.

"Искам да съм изключително честен. Диас, Лапорт, Кансело, Уолкър – те са по-добри от четиримата защитници на Юнайтед. Фернандиньо и Родри са по-добри от опорните халфове на Юнайтед. Бернардо Силва, Гюндоган, Де Бройне... Бруно Фернандеш е единственият, който може да се конкурира с тях, ако погледнем последните 18 месеца. Но още Фодън, Марез, Стърлинг... В момента не мога да избера Бруно Фернандеш пред Силва или Де Бройне. Роналдо също не може да бъде включен в титулярния състав на Сити", заяви Невил, цитиран от Daily Mail.

Припомняме, че по-рано през сезона хората на Пеп Гуардиола се наложиха с 2:0 на "Олд Трафорд", като пропуснаха да разгромят съперника си. Но на "Етихад" Юнайтед спечели последните си 3 гостувания във всички турнири – 2:0 и 2:1 за първенство и 1:0 за Купата на Лигата. Нещо повече, в последните 7 сблъсъка на този стадион, домакините имат само една победа, при 4 поражения и 2 равенства.