Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд твърди, че от настоящия тим има само един играч, с който би тръгнал на война и обвини футболистите в лицемерие. 

Убийствените критики към Червените дяволи продължават дни след трагичната им игра в дербито срещу Сити загубено с 1:4 и сега и Рио се присъедини към тях в своя подкаст. 

„През първото полувреме Юнайтед наистина бе в мача, но след това всъщност станаха доста неща за тези играчи. Разбрахме от какво са направени, как реагират пред трудности и кой има характер. Кого можеш да погледнеш и да кажеш: С него бих отишал на война. Аз лично бих казал може би единствено Давид де Хеа, макар че той е вратар и е различно, когато си в тази ситуация” коментира Фърдинанд. 

Той продължи с доста крайно изказване, в което обвини играчите на Юнайтед в лицемерие. „Те се опитват да бъдат добри, макар и да не се харесват особено един друг, но пък няма да го кажат открито. За да спечелиш е необходимо да заявиш на съотборника си: Не ставаш. Стегни се! Разбира се това може да стане и с не толкова агресивен разговор. Истината е, че тяхното излъчване е ужасно, изглеждат обезверени, предали се и нещастни” каза още Рио.