Кристиано Роналдо изигра най-силния си мач от завръщането си в Манчестър Юнайтед и с хеттрик помогна за изключително ценния успех над Тотнъм с 3:2. Португалецът извеждаше “червените дяволи” в резултата три пъти - в 12-та, 38-та и 81-та минута, а “шпорите” успяха да върнат два от головете - чрез Хари Кейн (35) от дузпа и след автогол на Хари Магуайър (72).

Така Роналдо подобри рекорда на Йозеф Бицан за най-много голове в официални мачове, признати от ФИФА. Чешката легенда има 805, докато Кристиано вече е с 807.

По-важното обаче е, че португалецът помогна за изключително ценната победа в борбата на Юнайтед за топ 4. “Червените дяволи” се изкачиха на четвъртото място с актив от 50 точки, с две повече от Арсенал. Лондончани обаче има цели 4 мача по-малко и могат да си върнат позицията още утре при успех над Лестър. Тотнъм остана на 7-та позиция с 45 точки.

Освен всичко друго, Ман Юнайтед ще посрещне Атлетико Мадрид в реванша от осминафиналите на Шампионската лига следващата седмица в приповдигнато самочувствие. Първият двубой в испанската столица завърши 1:1.

Юнайтед започна добре срещата, като в началните минути Кристиано Роналдо можеше да реагира по-добре при две ситуации, за да помогне на тима си да поведе в резултата. В 9-та минута удар на португалеца се спря в ръката на Дайър, но реферът, а и ВАР впоследствие, не реагираха на претенциите на домакините за дузпа.

В 12-та минута Роналдо все пак реализира. Португалецът получи прекалено много пространство пред наказателното поле и с удар от повече от 25 метра не остави шансове на Юго Лорис.

Тотнъм постепенно изравни играта и имаше своите шансове. В 18-та минута Де Хеа отрази удар на Сон, осем по-късно Далот изчисти от голлинията след удар с глава на Дайър.

Така се стигна до 35-та минута, когато Тотнъм изравни от дузпа. Кулушевски проби и центрира от дясното крило, а топката бе блокирана от ръката на Алекс Телеш. Реферът посочи бялата точка, а от нея Хари Кейн не остави никакви шансове на стража на домакините - 1:1.

Събитията на “Олд Трафорд” продължиха да бъдат все така интересни и в 38-та минута Манчестър Юнайтед поведе за втори път в резултата. Санчо получи пространство по лявото крило след прекрасно изградена контраатака и с хубаво подаване намери на метри от вратата Кристиано Роналдо. Поргуалецът нямаше как да сбърка и с лекота направи 2:1. Радостта му се позабави заради преразглеждане на положението за евентуална засада, но секунди по-късно голът беше зачетен.

Второто полувреме започна равностойно, а първата по-сериозна ситуация се откри пред Сон в 61-та минута. Южнокореецът получи прекрасно подаване от Кулушевски на далечната греда, но ударът на нападателя бе неточен.

Шест минути по-късно при поредната контраатака Санчо изведе в наказателното поле Роналдо, чийто удар по диагонала бе отразен от Лорис. Тотнъм продължи да бъде напорист и в 72-та минута пак изравни резултата. “Шпорите” изградиха хубаво постепенно нападение, което бе завършено с остро центриране от лявото крило от Регилон. Капитанът на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър имаше нещастието да постави тялото си на пътя на топката и да си отбележи автогол - 2:2.

До края Юнайтед натисна и в 77-та минута Роналдо бе близо до хеттрик. Нападателят стреля от движение, но Юго Лорис внимаваше в ситуацията и отрази. В 82-та минута Кристиано затвърди феноменалния си мач с трети гол. Алекс Телеш центрира от ъглов удар и прати топката около точката за дузпата. Там Роналдо надскочи пазачите си и с глава насочи топката неспасяемо в горния десен ъгъл за 3:2. Така Роналдо реализира общо 12-тия си гол от 20 мача срещу Тотнъм, като първият му бе преди 18 години. Малко след това португалецът бе заменен.

Манчестър Юнайтед - Тотнъм 3:2
1:0 Кристиано Роналдо 12’
1:1 Хари Кейн 35’-д
2:1 Кристиано Роналдо 38’
2:2 Хари Магуайър 72’-автогол
3:2 Кристиано Роналдо 81’

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Далот, Варан, Магуайър, Телеш, Фред, Матич (80 - Кавани), Рашфорд (68 - Еланга), Погба, Санчо, Роналдо (83 - Линдельоф)

Тотнъм: Лорис, Дейвис (87 - Бергвайн), Дайър, Ромеро, Дохърти, Бентанкур (88 - Уинкс), Хьойберг, Регилон, Кулушевски (78 - Моура), Сон, Кейн