Атлетико Мадрид нанесе ново разочарование на Манчестър Юнайтед, като го изхвърли на 1/8финалите в Шампионската лига. 

Дюшекчиите спечелиха с 1:0 реванша на „Олд Трафорд“ и след 1:1 в първия мач продължиха в следващата фаза. 

Хората на Чоло Симеоне не блестяха особено, но бяха организирани, успяха да вкара малко преди паузата и след това запазиха преимуществото си, за да продължат напред. 

Бруно Фернандеш се завърна в състава на домакините, след като пропусна победата над Тотнъм и още в 3-ата минута неговият тим създаде напрежение. 

При едно центриране Облак се забави и Еланга го надскочи, но прати топката над вратата. Последваха равностойни и внимателни минути и от двете страни. 

Все пак в 13-ата минута отново Червените дяволи бяха близо до попадение и то много. Роналдо изведе Фернандеш отдясно и неговото центриране намери Еланга на близката греда, но той засече покрай целта. 

Малко след това Давид де Хеа трябваше да прави спасяване срещу бившия си тим. Родриго де Паул стреля от около 25 метра, но испанският страж успя да избие в корнер, който не донесе нищо. 

В средата на полувремето Мандава сякаш спъна Фернандеш в наказателното поле, но нито съдията, нито ВАР останаха заинтересовани. Тимовете продължиха да се дебнат и да не рискуват особено. 

В 34-ата минута гостите атакуваха опасно и Жоао Феликс вкара отблизо, но попадението веднага бе отменено заради засада на Йоренте малко преди головия пас. 

Домакините обаче явно не се стреснаха особено и в 41-ата минута бяха наказани. Антоан Гризман центрира и на далечната греда Ренан Лоди остана непокрит и засече с глава в мрежата. От Юнайтед протестираха за нарушение срещу Еланга малко преди това, но голът бе признат. 

Секунди преди паузата Фернандеш накара Облак да спасява далечния му шут, но в крайна сметка Атлетико водеше на почивката. 

Втората част започна с опасен удар на Еланга покрай далечния ъгъл, но след това домакините се затрудняваха да създават опасни положения, въпреки че имаха предимство. 

В 59-ата минута Дало намери Санчо на далечната греда, който опита удар от въздуха, но прати топката над вратата. Това бе наистина атрактивно. Гостите бяха добре подредени и се защитаваха организирано. 

Рангник направи няколко смени, но и това не помогна. В 77-ата минута все пак Варан отклони след свободен удар към горния десен ъгъл, Облак изби, а при добавката Роналдо стреля атрактивно, но словенецът улови. 

Дори Хуан Мата се появи в игра за последните минути, но центриранията на Юнайтед не донесоха нищо и така отборът отпадна разочароващо още в първия елиминационен кръг на турнира. 

Манчестър Юнайтед – Атлетико Мадрид    0:1

0:1    Ренан Лоди 41

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Дало, Варан, Магуайър (84 Мата), Телеш, Фред (76 Кавани), Мактомини (67 Погба), Еланга (67 Рашфорд), Фернандеш (67 Матич), Санчо, Роналдо
Атлетико Мадрид: Облак, Савич, Хименес, Ерера, Мандава, Йоренте, Де Паул, Коке (80 80 Кондогбиа), Ренан Лоди, Гризман (93 Кореа), Феликс