Кристиано Роналдо ще загуби обещан бонус от 5 млн. паунда заради слабия сезон на Манчестър Юнайтед. Португалската звезда се завърна на „Олд Трафорд“ през лятото, когато се отказа от бомбастичния си договор в Ювентус. „Червените дяволи“ му предложиха по-ниска заплата, но с определени бонуси според представянето.

Ман Юнайтед обаче е на път да завърши пети пореден сезон без трофей, което ще удари по джоба на CR7. Нападателят е трябвало да получи бонус от 2.5 млн. паунда, ако Юнайтед стигне до финала в Шампионската лига. Титла във Висшата лига пък щеше да му донесе още 1.5 млн. паунда. Отделно е имало допълнителни премии и за триумф в местните купи.

По-големият проблем обаче е, че Ман Юнайтед е сериозно застрашен да не участва в Шампионската лига през следващия сезон, тъй като тимът води сериозна битка за четвъртото място в първенството. До момента Роналдо има 18 гола и три асистенции в 33 мача.

Кристиано все пак е концентриран в момента изцяло към представянето си за Португалия и финалния бараж за класиране на Световното първенство в Катар. Във вторник иберийците посрещат Северна Македония в Порто, а победителят ще играе на Мондиала в края на годината.