Австрийската футболна асоциация отхвърли информациите, че се е срещнала с временния мениджър на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник в Манчестър в понеделник относно вакантния пост на селекционер на страната.

Рангник трябва да влезе в консултантска роля в Юнайтед в края на сезона във Висшата лига, но сега се появи това ново развитие относно бъдещето му. Австрийското издание Kurier публикува по-рано през седмицата, че спортният директор на местната федерация Петер Шотел е пътувал до Манчестър с частен самолет, за да разговаря с Рангник, но работодателите на Шотел отхвърлиха информацията с публикация в Туитър днес.

Според The Sun, Шотел е казал на Рангник, че може да поеме националния отбор на Австрия, докато същевременно запази позицията си в Юнайтед, като според информациите, той ще работи на длъжността при „червените дяволи“ само шест дни в месеца. Предишният наставник на австрийците Франко Фода се оттегли от поста си миналия месец, след като не успя да класира представителния тим за Световното първенство в Катар, губейки от Уелс в полуфинален плейоф.

Престоят на Рангник на „Олд Трафорд“ не минава по план, като клубът отпадна в осминафиналите на Шампионска лига и е пред угрозата да финишира първенството извън топ 4, като към момента заема седмото място в таблицата на Премиършип. Въпреки това, специалистът има добра репутация в Австрия, където беше футболен директор на организацията Ред Бул, включително на австрийския клуб РБ Залцбург, по време на успешния период на стартиране и изграждане в началото на 2010-те.

Следващите няколко месеца са критични, ако Юнайтед искат да имат възможността да се борят за големите трофеи през следващия сезон, но все още няма конкретна информация относно следващия постоянен мениджър на клуба, като Ерик тен Хаг и Маурисио Почетино са водещите кандидати за позицията към днешна дата.