В Манчестър Юнайтед може да се върне едно добре познато лице при очакваното идване на Ерик тен Хаг, съобщава вестник „Гардиън”. 

Босът на Аякс е считан за сигурен нов мениджър на Червените дяволи и назначаването му се очаква да бъде обявено съвсем скоро. Говори се обаче, че за негов пръв помощник ще бъде назначен Стив Макларън. 

Опитният наставник заемаше тази позиция и при сър Алекс Фъргюсън, но пък след това се провали начело на националния тим на Англия. 

Според изданието обаче, той изглежда като идеален вариант за позицията, тъй като познава отлично клуба и английския футбол, както и самия Тен Хаг, който му бе помощник в Твенте през 2008-09. 

Дори наскоро Макларън сравни боса на Аякс с Фъргюсън по отношение на работната етика и тактически способности, така че очевидно двамата се разбират много добре. 

Иначе Стив се присъедини към Юнайтед като асистент на сър Алекс през февруари 1999 след напускането на Брайън Кид и помогна за спечелването на знаменития требъл, като остана в клуба до 2001-а. 

След това кариерата му не се разви по най-добрия начин, въпреки че стана шампион на Нидерландия с Твенте. Провалът начело на Англия бе сериозен, а за последно работи в Куинс Парк Рейнджърс през 2019-а.