Бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов ще вземе участие в благотворителен мач на легендите на „червените дяволи“ срещу вечния съперник Ливърпул. Двубоят ще се изиграе на „Олд Трафорд“ на 21 май.

Името на българина бе обявено заедно с тези на Пол Скоулс, Ники Бът, Дуайт Йорк и Куинтън Форчън в поредния квартет от легенди, които ще се присъединят към отбора на Брайън Робсън. За Бербатов това ще бъде първо завръщане в „Театъра на мечтите“ от 2012 година.

„Помня времето на „Олд Трафорд“ като специален период в кариерата ми. Фантастично е да имам шанса да преживея това отново, когато се завърна в Манчестър, за да участвам в този двубой през май. Феновете все още говорят за моя хеттрик срещу Ливърпул.

Знам какво означават тези мачове. Когато бях в клуба, винаги изпитвах удоволствието да работя с Фондацията, особено при посещенията ни в болницата по Коледа. Нямам търпение да ги подкрепя отново“, заяви Бербатов пред сайта на Манчестър Юнайтед.

Другите бивши играчи на “червените дяволи”, за които до момента е известно, че ще вземат участие в този двубой, са: Диего Форлан, Яп Стам и Патрис Евра. Все още от Ливърпул не са обявили имена на свои бивши футболисти, които ще се включат.