Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник сподели очакванията си за дербито срещу Ливърпул от Висшата лига тази вечер.

„Червените дяволи“ гостуват на "Анфийлд" срещу борещия се за титлата противник, а Рангник не пропусна да похвали колегата си Юрген Клоп и сглобения от него състав.

"Както казах след мача с Норич, трябва да сме по-компактни, трябва да намерим правилния баланс между владеенето на топката и работата в защита. По-компактни, по-агресивни. Трябва да покажем това утре срещу един от най-добрите, може би най-добрия отбор", каза цитираният от „Webcafe“Рангник.

"Въпреки че вероятно сме аутсайдери за много хора, знаем, че ако вдигнем нивото си, можем да играем много силно и тогава ще имаме шанс за трите точки. Това е амбицията и целта ни за мача".

Мениджърът обяви Юрген Клоп за "може би най-добрия треньор" не само сега, но и през последните няколко години.

"Той доведе правилните играчи, отърва се от други. Затова те са там, където са. Не мога да кажа какво влияние съм имал върху тези играчи, но в голям клуб като Ливърпул има шестима футболисти, с които съм работил. Става дума за сходни идеи за футбола. Юрген и аз се познаваме от дълго време. Знам как иска да играе. Това, че има шестима мои бивши играчи не е случайност.", изтъкна Рангник.

Рангник обясни, че Бруно Фернадеш, който претърпя катастрофа, е добре физически: "Той тренира с отбора. Инцидентът се е случил по пътя към "Карингтън". Доколкото знам, никой не е пострадал. Той е окей и ще бъде окей за утре".

Мениджърът на Юнайтед няма да може да разчита на Фред, Скот Мактоминей, Люк Шоу и Едисон Кавани, които са с травми.