Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник се оплака, че тимът му е бил ощетен от съдиите при загубата с 1:3 от Арсенал. Той смята, че става дума за поне три дискусионни ситуации, прегледани от системата видеоасистент рефер, както и за други положения.

“Станахме свидетели на три решения на ВАР, при които нямахме късмет. Те не бяха в наша полза, но ние и не очакваме това. Имаше три, ако не даже и четири спорни отсъждания.

Третият гол на Арсенал пък падна след засада. Второто попадение на Кристиано Роналдо не беше от засада. Освен това през първото полувреме имаше друга игра с ръка в тяхното наказателно поле, както и една ситуация с Антъни Еланга, като всички решения на съдиите бяха срещу нас.

Това се случва, когато се намираш в ситуация като нашата в момента”, заяви германецът в интервютата си след двубоя пред BT Sport и beIN Sports. Той отчете, че след този мач отборът на практика вече няма шанс да стигне до Шампионската лига.

“След днешната загуба вече не е реалистично да смятаме, че ще се класираме за ШЛ. Шансовете не бяха кой знае какви и преди днес, но сега вече… За мен обаче беше важно, че показахме по-добра игра и с лекота можехме да отбележим 3-4 гола."

Рангник коментира и ситуацията с дузпата за Юнайтед, която дойде при 1:2. Очакваше се Кристиано Роналдо да стреля, но в крайна сметка това стори Бруно Фернандеш, който обаче пропусна.

“Те двамата се разбират помежду си кой да изпълнява. След двубоя Кристиано ми обясни, че не се е чувствал достатъчно добре, за да бие той. Щеше да е хубаво да изравним, след като преди това изоставахме с 0:2. Това вероятно щеше да промени целия мач като цяло”, обясни мениджърът.

В края специалистът говори за самия Роналдо, който намери сили да излезе на терена след трагичната загуба на новородения му син преди дни. “Роналдо винаги е бил абсолютен професионалист, който не спира да се грижи за себе си и се стреми да става по-добър.

Винаги той е първият, който пристига за тренировка, както и последният, който си тръгва. По тази причина на 37 години той все още е в състояние да играе в най-трудното първенство”, завърши Рангник.