Предаването "Код Спорт" по RING излъчи още едно уникално интервю между двама футболни великани от двете фази на играта. В своята маркова рубрика кавалерът на "Златната топка" Христо Стоичков разговаря със световния шампион с Франция Рафаел Варан.

- Рафа, усещаш ли натиск отвън? Журналистите, знаеш какви са, те винаги изискват нещо. Искат винаги да се побеждава. Чувствате ли се под допълнително високоволтово  напрежение заради очакването задължително да спечелите и следващия мондиал, например?

- Във футбола на високо ниво винаги има голям натиск, винаги има и големи очаквания. Изисква се много от играчите, а с качествата, които притежаваме в нашия отбор, винаги се генерира желание да се дава максималното. Във всеки мач, във всяка минута бих казал. И ние, разбира се, отдавна сме наясно с въпросните изисквания и винаги се опитваме да отговорим адекватно като дадем най-доброто от себе си на терена. Нашето задължение е да правим нашите почитатели щастливи. Затова не се оплакваме, а даваме максимума. А на игрището може да се побеждава, но и може да се губи, зависи от конкретните обстоятелства. Затова се стремим каквото и да се случва, просто винаги да даваме максимума.

- Съотборникът ти Мбапе сякаш няма граници. Мисля, че той има потенциал  да даде много на футбола и да маркира една своя епоха в историята. Защо, според теб, той е толкова различен?

- Да, той безспорно притежава много голям талант и съм съгласен, че ще маркира една епоха във футбола. Килиан притежава арсенал от много силни качества и изявите му винаги са решителни. Освен това има и манталитета на победител, който му позволява да поема върху себе си всички от онези големи очаквания, които сам поражда с представянето си. Ще ви разкрия, че е много амбициозен и винаги се стреми към нещо по-голямо. Много сме доволни, че го имаме в нашия отбор. Понякога се опитваме да му помагаме с нашия по-голям опит с цел  да бъде максимално полезен в отборен план. И така да е в онова оптимално състояние за да може да прави разликата срещу всеки един съперник.

- Рафа, ти блестя доста години в Реал (Мадрид) и въобще в испанската лига. Сега обаче си в Манчестър Юнайтед. Как усети промяната? Помогна ли ти обстоятелството, че до теб е един твой бивш съотборник от Реал – Кристиано Роналдо?

- Винаги е много трудно, когато сменяш първенството. Още повече, когато говорим за двете най-силни лиги. И трябва да призная, че английският шампионат е нещо много различно. Хубавото за мен е, че силно ми допада.  Обстановката е различна, играе се по различен начин… Изобщо всичко е различно и това е допълнителен адреналин. Всеки мач на Острова е истинска битка, няма дори един лек двубой. Налага се постоянно да си концентриран и да се бориш за всяка педя земя. Но... да. Когато имаш съотборник като Кристиано до себе си, това безспорно помага. И едно е сигурно – щом си заедно с него на терена, в главата си винаги имаш като първа цел да победиш! Това е една допълнителна мотивация. С футболист като него до себе си, винаги знаеш, че можеш да гониш максимума.