Макар и да не се справи много добре като мениджър на Манчестър Юнайтед, Ралф Рангник ще остане като консултант в клуба да 2024-а година. 

Специалистът замени Оле Гунар Солскяер в края на ноември, приемайки да води отбора до края на сезона и след това да помага като консултант още два сезона. 

Заради разочароващите резултати обаче се заговори, че 63-годишният треньор може и да не остане на „Олд Трафорд“. След обявяването на Ерик Тен Хаг обаче за нов мениджър, вече е сигурно, бе Рангник ще бъде консултант в Юнайтед до 2024-а, като ще бъда задължен да изпълнява тези функции 6 дни в месеца. 

Това обаче няма да му попречи да застане начело и на националния отбор на Австрия, като официално това ще бъде обявено съвсем скоро. Той е фаворит за поста и макар официално все още да не е говорил официално с федерацията на страната, която търси заместник на напусналия Франк Фода. 

„Мога да потвърдя, че със сигурност ще продължа да бъда консултант в клуба още 2 години и нямам търпение да изпълнявам тези функции“ заяви Рангник след вчерашното равенство 1:1 срещу Челси, което остави Червените дяволи 6-и, на 5 точки от 4-ия Арсенал.