Единсон Кавани ще напусне Манчестър Юнайтед през следващите месеци. Както журналистът Том Хопкинсън посочи във вестник Mirror, уругвайският нападател ще напусне като свободен агент през юни, когато изтича договорът му. 

Освен факта, че той има няколко известни ухажори в Европа, сред които Барселона и Реал Мадрид, сега на хоризонта се появява и трансфер в Бока Хуниорс. През март миналата година това беше и голямото желание на Футболния съвет на клуба и той дори имаше няколко разговора с Хуан Роман Рикелме, който е директор в клуба. 

„Говорили сме с Единсон и той винаги клони към Бока, защото е имал много разговори с Рикелме. Знам, че той би искал да играе и да е близо до страната си" , увери тогава баща му Луис в интервю за TyC Sports.

Въпреки думите на баща си и желанието на Роман, уругвайският нападател реши да поднови едногодишния си договор с Манчестър Юнайтед. Въпреки че нещата не се развиха според очакванията - той получи малко възможности за игра, контузии го преследват и през 2022 г. 

„Кавани беше бесен на Юнайтед миналото лято, след като беше уверен, че няма да привлекат друг нападател. Той вкара 17 гола предходния сезон и отхвърли няколко предложения, мислейки, че ще бъде водещият голмайстор в клуба “, добави цитираният от "Труд" Mirror.

На 35 години опитният нападател изигра само 14 мача този сезон и отбеляза само два гола. Засенчен от Кристиано Роналдо, Маркъс Рашфорд и съзвездие от фигури, той може да се върне в Южна Америка и да облече синьо-златната фланелка, въпреки че засега няма нищо потвърдено отвъд британските слухове.