Манчестър Юнайтед победи с 3:0 Брентфорд в последен мач от 35-ия кръг на Висшата лига. Бруно Фернандеш, Кристиано Роналдо и Рафаел Варан донесоха първия успех на тима за последните 4 мача.

"Червените дяволи" започнаха отлично и откриха резултата още при първата си възможност. В 9-ата минута Еланга центрира от аутлинията и Фернандеш от няколко метра без проблем реализира. Това бе гол №50 за португалския халф с екипа на Юнайтед.

В 17-ата минута гостите стигаха до добра възможност. Топката бе центрирана към далечната греда където Брайън Мбеумо се извиси и стреля с глава, но не намери рамката на вратата. Малко по-късно и Тони пропусна с глава.

Мата бе близо до удвояване на преднината на домакините, но шутира покрай левия страничен стълб. Минута преди почивката Роналдо вкара, но попадението бе отменено заради минимална засада. 

В началото на второто полувреме Айвън Тони можеше да отбележи, но Де Хеа спаси по великолепен начин с крак. В 61-ата минута обаче Юнайтед нанесе втори удар. 

Роналдо бе изведен по дясното крило, игра в тяло в тяло с Хенри, и нахлу в наказателното поле, където футболистът на Брентфорд го повали на терена. Реферът посочи бялата точка, а Роналдо бе безкомпромисен и покачи на 2:0. Португалската звезда отбеляза 9 от последните 11 попадения на отбора си.

В 72-ата минута "червените дяволи" решиха всичко в двубоя. Точен бе Рафаел Варан с първия си гол за Манчестър Юнайтед. Френският защитник се разписа, засичайки топката с крак след центриране от корнер.

Отборът на Ралф Рангник запази шестото място във временното класиране, като на практика няма шанс за Топ 4. Брентфорд е 14-и и все още не си е осигурил и на теория оцеляването. Това бе последен домакински мач на "Олд Трафорд" през този сезон.

 

Манчестър Юнайтед - Брентфорд  3:0

Голмайстори: 1:0 Фернандеш (9), 2:0 Роналдо (61-д), 3:0 Варан (72)
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Далот, Варан, Линдельоф, Телеш, Мактоминей, Матич, Еланга, Фернандеш, Мата, Роналдо
Брентфорд: Рая, Хенри, Бек, Янсон, Рурслев, Айер, Ериксен, Ньоргор, Янелт, Тони, Мбебо