Кристиано Роналдо не е най-големият проблем на Манчестър Юнайтед и евентуално напускане на португалеца "няма абсолютно никаква логика", твърди бившият капитан на отбора и настоящ анализатор на Скай Спортс - Рой Кийн.

Той също така постави под въпрос желанието на Маркъс Рашфорд за игра, тъй като нападателят не показва никакво развитие като футболист в последно време.

Рашфорд остана на пейката в мача срещу Брентфорд, а Роналдо бе избран за най-добър играч.

"Трансферът на Роналдо бе краткосрочно решение заради феновете и заради ниската цена. Той обаче вкара толкова много голове! Манчестър Юнайтед има много по-големи проблеми от един Кристиано Роналдо. Неговата игра и неговите попадения задължават ръководството да го задържи. На Юнайтед са му нужни хора около Роналдо и други нападатели, които да повишат конкуренцията", казва той за Скай Спортс.

"Да, едва ли е приятно най-важният ти играч и водещ реализатор да бъде на 37 години, но аз определено бих го задържал. Той най-вероятно няма вече сили да играе във всеки мач, но защо ще разкарваш човек, който вкарва толкова много? Не виждам абсолютно никаква логика в подобно нещо".

Кийн каза всичко това по време на предаването "Футбол в понеделник вечер", а неговият колега анализатор Джейми Карагър е с малко по-различно мнение. Според бившия защитник на Ливърпул, Роналдо е трудно да бъде менажиран, когато не е титуляр във всеки мач.

"Само един топ мениджър може да промени ситуацията в Юнайтед, тъй като често виждаме Роналдо недоволен след смяна. Понякога той клати глава цели 15 минути по-късно. Роналдо трябва да се държи по-разумно и да бъде лидер. Ясно е, че се разочарова при смени, но трябва да си го пази за себе си. Дори и Роналдо трябва да вижда по-голямата картина", каза Карагър.

"Един топ мениджър би провел разговор с него и би му дал да разбере, че подобни неща няма да бъдат толерирани. Ако и тогава не го проумее, то той повече няма да бъде част от плановете му. Немислимо е на неговата възраст да бъде да терена постоянно".

Друг нападател с неясно бъдеще в Юнайтед е Маркъс Рашфорд. 24-годишният английски национал трябваше в момента да навлиза в най-добрата форма в кариерата си, а вместо това той е резерва на Антони Еланга и Хуан Мата.

"Не съм сигурен дали му липсва самочувствие, но напоследък не го виждаме в светлината, в която се представяше преди година или две", продължи Кийн.

"Изглежда, че той не е напълно съсредоточен върху футбола. Не знам какво се случва с него, но определено изглежда като проблем извън терена. Рашфорд е от дълги години в Юнайтед, има богат опит и дори е национал, но не изглежда, че узрял. Вижда се в някои мачове, последно срещу Ливърпул, че когато играе в средата, той изглежда като блед юноша. Сякаш все още се учи на играта, сякаш е загубил концентрацията си и не може да я върне.

"Ето, той е резерва дори срещу Брентфорд и сигурно си мисли и се чуди къде точно е сгрешил. Той може да си върне старата форма, но това не е толкова лесно. Трябва да тича отново така, както срещу Брентфорд го правеше Еланга. Трябва да покаже отново глад за игра, което по принцип е водещо за всеки успешен футболист. Останалите са нереализирани таланти".