Единсон Кавани потвърди, че ако е щял да напусне Манчестър Юнайтед още преди сезона, ако е знаел, че Кристиано Роналдо ще бъде привлечен. 

Миналото лято уругваецът отказа да премине в Боха Хуниорс, за да запише още един сезон при Червените дяволи. Идването на португалската звезда обаче, го остави не само без №7, но и без достатъчно игрово време. 

В интерес на истината Кавани имаше и серия контузии, които го ограничиха едва до два отбелязани гола, но той е категоричен, че нямаше да остане на „Олд Трафорд“. 

„Първоначално си казаха, че е добре, че Ман Юнайтед привлича Роналдо. Впоследствие обаче се обадих на брат си, който е и мой агент и му казах, че ако това се бе случило седмица по-рано, щях да поискам да си тръгна. В наши дни футболът просто е много различен отпреди няколко години“ заяви нападателят пред ESPN Бразилия. 

Кристиано вкара 24 гола за Юнайтед, но сезонът така или иначе се превърна в сериозно разочарование, като самият Роналдо изобщо не е сигурно, че ще остане, тъй като се говори, че новият бос Ерик тен Хааг не го иска.