Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг каза, че се надява голмайсторът Кристиано Роналдо да остане в тима и през следващия сезон.

"Червените дяволи" не успяха да се класират за участие в Шампионската лига през следващия сезон, което породи спекулации, че Роналдо може да напусне "Олд Трафорд" година преди края на договора си с клуба.

Тен Хаг, който ще встъпи официално в длъжност в началото на следващата седмица, обаче вижда 37-годишния португалец като важна част от плановете си.

"Искам да задържим Кристиано в Манчестър Юнайтед. Той е много важен за клуба. Роналдо е гигант. Това личи от всяко негово действие и от амбицията му", коментира Тен Хаг пред медиите в родината си Нидерландия.

Новият мениджър на "Червените дяволи" бе попитан и дали смята да вземе със себе си защитника на Аякс Юриен Тимбер. 20-годишният бранител бе основна част от състава, с който Тен Хаг вдигна титлата в Ередивизи този сезон.

"Мисля, че всеки голям отбор в Европа е наблюдавал Тимбер и е наясно с качествата му", лаконичен бе нидерландският спец.

Той обаче се изказа по-скептично за шанса нападателят Антони да напусне "Йохан Кройф Арена". 

"Не знам дали Антони би отишъл другаде това лято, но ако се случи, това ще бъде тежък удар по Аякс. В състава няма нито един друг футболист, който да може да го замести", завърши Тен Хаг.