Жалбата за изнасилване срещу Кристиано Роналдо на бивша американска манекенка бе оставена без разглеждане от американски съдия, предадоха световните агенции.

Съдията в федералния съд в Невада остава жалбата без разглеждане заради нередности, допуснати от адвоката Лесли Стовал на Катрин Майорга, която обвинява футболната звезда, че я е изнасилил в хотел в Лас Вегас през 2009 година.

Американското правосъдие реши още през 2019 година да не изправи Роналдо пред съда заради липсата на доказателства.

Нападателят, който е футболист на Манчестър Юнайтед, винаги категорично е отричал обвиненията в изнасилване, като поддържа версията, че е имал отношения с младата жена, които са били "взаимно желани".

През юни 2009-а Майорга се е обърнала към полицията в Лас Вегас, за да съобщи за изнасилване, но е отказала да назове кой е агресорът й и случаят е бил приключен.

Година по-късно е имало среща между нея и представители на Роналдо, като срещу сумата от 375 000 долара е постигнато съгласие за отказ от всякакви претенции.

За адвокатите на Катрин Майорга обаче това споразумение е нищожно. Те са искали от Роналдо сума от порядъка на 200 милиона долара обезщетение.   

През август 2018 година жената се е свързала отново в полицията в Лас Вегас и е поискала отваряне на случая, като тогава за първи път обвини публично футболиста.