Манчестър Юнайтед иска да разчита на Кристиано Роналдо и през последния сезон от договора му, но португалецът, раздразнен от липсата на попълнения и с желание да играе в следващата Шампионска лига, предлага услугите си на десетки отбори на стария континент, включително и на любимата му жертва.

След като Челси се колебае за привличането му, Байерн Мюнхен за момента задържа Роберт Левандовски, а ПСЖ запази Неймар, времето не играе в полза на нападател, който на 37 години търси нови предизвикателства. В Англия са убедени, че рано или късно той ще напусне Манчестър завинаги.

Думите на Ерик Тен Хаг, намеренията на братя Глейзър или желанието на сър Алекс Фъргюсън да го задържат не бяха достатъчни Кристиано да заложи на проект, който година след година е все по-далеч от постиженията на тимовете на Пеп Гуардиола и Юрген Клоп Манчестър Сити и Ливърпул. Агентът на Кристиано Жорже Мендеш му търси отбор.

Журналистът Педро Мората от радио COPE обяви, че Мендеш се е свързал с Атлетико Мадрид, за да коментира връщането на Кристиано в Ла Лига, пише "Труд". За Реал Мадрид и Ювентус Роналдо е вкарал 25 гола срещу тима на Диего Пабло Симеоне.

Трансферът на Роналдо в Атлетико обаче би бил труден ход, като се има предвид миналото му и тези 30 милиона евро, които португалецът печели всеки сезон. Тъй като Атлетико Мадрид значително надвишава лимита за заплати, само историческо намаление на техните претенции би направило възможно CR7 да играе за тима. 

Снимка: БГНЕС