Байерн Мюнхен няма да се включва в битката за подписа на Кристиано Роналдо, защото това би било в разрез с клубната философия, обяви изпълнителният директор на баварците Оливер Кан.

37-годишният португалец иска да напусне "Олд Трафорд" заради слабите резултати на тима и защото Юнайтед няма да играе в Шампионската лига идния сезон.

"Въпреки че Кристиано Роналдо е един от най-великите в историята, трансферът му не се вписва във философията ни", каза цитираният от webcafe.bg Кан пред "Кикер".

Роналдо ще си тръгне от Юнайтед само година след завръщането си. Миналото лято "червените дяволи" платиха 15 милиона евро на Ювентус за него, а португалецът стана голмайстор на тима с 24 гола в 38 мача.

Попаденията на Кристиано обаче не помогнаха на Юнайтед да спечелят трофей, в Шампионската лига "червените дяволи" отпаднаха още на осминафиналите, а в Премиършип тимът записа най-слабото си класиране в историята на Висшата лига, оставайки на шестата позиция.

Юнайтед успя да събере едва 57 точки в края на сезона, заради което през задаващата се кампания ще се състезава във втория по сила евротурнир - Лига Европа.

Другите два отбора, за които се знае, че имат сериозен интерес към Роналдо в момента, са Челси и Барселона. Кристиано пропусна първите няколко дни от началото на подготовката на Юнайтед, като не е ясно кога ще се присъедини към тима и дали изобщо ще проведе подготовка под ръководството на Ерик тен Хаг.