Хиляди фенове на Манчестър Юнайтед от Тайланд поздравиха отбора в събота при пристигането му на летището в Банкок за приятелски мач срещу Ливърпул следващата седмица.

"Юнайтед! Юнайтед!", крещяха те когато пристигна тимът от Висшата лига. Феновете бяха разочаровани заради отсъствието на Кристиано Роналдо, но показа въодушевлението си от новия мениджър на тима Ерик тен Хаг, който водеше групата заедно с халфа Бруно Фернандеш, вратаря Давид Де Хеа и нападателя Маркъс Рашфорд.

"Малко съм разочарован, че Роналдо не пътува. Въпреки това продължавам да му се възхищавам, защото е мой идол", каза цитираният от БТА Адтапонг Чароенкул, който бе сред първите редици на привържениците.

 

Манчестър Юнайтед и Ливърпул ще играят помежду си във вторник, като това е първи мач на чуждестранни отбори в азиатската страна от началото на пандемията. Ливърпул се очаква да пристигне в неделя по обяд.

Предсезонната контрола е част от турнето на двата тима преди старта на сезона във Висшата лига другия месец. След това Юнайтед ще пътува до Мелбърн, а Ливърпул - до Сингапур.

 

"Ерик тен Хаг е вдъхновение за тима. Има много правила, с които футболистите трябва да се адаптират към новия треньор и новата стратегия", каза още Адтапонг, който подкрепя тима от 1999 година. Треньорът "ще успее да класира отбора на второ място в първенството през новия сезон".

 

Организаторите продават билети за 25 000 нови тайландски долари, които се равняват на 700 американски долара, като ще има и изпълнение на Джаксън Уанг и кей поп бой бандата GOT7.