Новото попълнение на Манчестър Юнайтед Лисандро Мартинес ще получава по 120 000 паунда на седмица в английския клуб, съобщава „Дейли Мейл“. 

Вчера Червените дяволи обявиха, че са постигнали споразумение с Аякс за трансфера на защитника. Те ще платят 46,8 милиона паунда за играча, както и още 8,5 милиона в добавка според различни клаузи. 

Така Мартинес ще се превърне във втория най-скъп бранител в историята на клуба след Хари Магуайър. Той все пак трябва да премине медицинските тестове и да получи работна виза, което едва ли ще бъде проблем. 

Договорът на аржентинеца ще бъде за 5 години с опция за още една, но според заплатата си той ще бъде на средно ниво по отношение на йерархията в клуба за възнагражденията. 

Очаква се Лисандро да бъде твърд титуляр в отбора, въпреки конкуренцията на Магуайър, Линдельоф и Варан в  средата на защитата. От четиримата той е единственият, който играе с ляв крак, което ще го направи много удобен за идеите на Ерик тен Хаг. Другите играчи на неговата позиция Ерик Баи, Аксел Туанзебе и Фил Джоунс вероятно ще бъдат продадени.