Манчестър Юнайтед започна преговори с младия нападател на Ред Бул Залцбург Бенямин Шешко. Според “Дейли Мейл” англичаните вече са се срещнали с агентите на 19-годишния нападател, а сделката се очаква да бъде около 55 млн. паунда.

Интерес към Шешко има още от Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд и Нюкасъл, но се смята, че “Червените дяволи” са фаворит за подписа му.

Шешко започна добре сезона в Австрия, като вкара дв агола в първите два мача. Неговият агент подпали спекулациите миналата седмица, когато пусна снимка в Инстаграм по време на вечера близо до Тайн Бридж.

Шешко е гласен за заместник на Кристиано Роналдо, който отчаяно иска да напусне “Олд Трафорд”, за да играе в Шампионската лига през следващия сезон. Словенецът направи страхотно впечатление в контролата с Ливърпул, когато вкара единствения гол за победата на австрийците с 1:0.

Ман Юнайтед следи още Антони от Аякс и Саша Калайджич от Щутгарт. “Червените дяволи” започват сезона във Висшата лига следващата неделя с домакинство на Брайтън.