От Манчестър Юнайтед вече са провели предварителни разговори с РБ Зайлцбург за привличането на Бенямин Шешко, който отскоро е спряган за Червените дяволи. 

„Скай Спортс“ обаче твърди, че на този етап двата клуба се разминават в оценката за 19-годишния футболист. Освен това австрийците са спокойни, тъй като играчът има договор за още 4 години с тях. 

Младокът вече има 13 участия за националния отбор на Словения, а през миналия сезон записа 11 гола и 6 асистенции в едва 12 мача като титуляр за отбора. Освен това той впечатли и в контролата срещу Ливърпул преди дни, когато донесе победата на отбора си. 

На този етап на „Олд Трафорд“ все още обмислят дали да направят официална оферта за Шешко, защото съществува и сериозен риск той да премине в друг клуб, като се говори, че Челси също следи ситуацията му. 

Залцбург плати само 2,5 милиона евро за таланта от Домжале, като е на път да регистрира отлична печалба от него. Клубът обаче се надява да го задържи за още един сезон, след който цената му ще се вдигне още.