Манчестър Юнайтед падна Брайтън с 1:2 на "Олд Трафорд" в среща от първия кръг на Висшата лига.

Попаденията за "чайките" заби Паскал Грос (30 и 39-ата минута), Алексис Мак Алистър пък си набута автогол в 68-ата минута.

Роналдо остана резерва и се появи в игра през второто полувреме. Срещата пък бе дебют в официален мач на Ерик тен Хаг. 

Трябва да се отбележи, че това бе и втора поредна победа за Брайтън над "червените дяволи", след като през миналия сезон ги треснаха с 4:0.


На "Олд Трафорд" Тен Хаг остави на резервната скамейка търсещия изходящ трансфер Кристиано Роналдо, като в центъра на атаката застана новото попълнение Кристиан Ериксен, а от самото начало "чайките" доминираха и изглеждаха по-опасни в атака.

Преимуществото на гостите даде резултат в 30-та минута, когато Паскал Грос се разписа от близко разстояние след добра асистенция на бившия нападател на Юнайтед Дани Уелбек. Девет минути по-късно Грос се разписа за втори път, след като бе първи до топката след намеса на Давид де Хеа.

След почивката Тен Хаг пусна Роналдо в игра, а домакините бяха по-активни, като те се върнаха в двубоя в 68-та минута, когато Алексис Мак Алистър си вкара автогол при разбъркване след корнер.

Играчите на Юнайтед обаче не успяха да натиснат съперника си в търсене на изравнителен гол и в крайна сметка Брайтън заслужено стигна до трите точки.

В следващият кръг Манчестър Юнайтед ще гостува на Брентфорд, а Брайтън приема Нюкасъл.

В другия мач от днес Лестър Сити и Брентфорд направиха равенство 2:2 на "Кинг Пауър Стейдиъм".