Рио Фърдинанд сподели, че Манчестър Юнайтед е трябвало да си върнат обратно Дани Уелбек през лятото, за да подобрят опциите си в атакуващ план. Нападателят стартира кариерата си на „Олд Трафорд“, преди да напусне в посока Арсенал през 2014. Англичанинът впечатли с изявите си при успеха на Брайтън над „червените дяволи“ с 2:1 благодарение на двата гола на Паскал Грос в неделя.

Юнайтед бяха без контузения Антони Марсиал поради травма, докато Кристиано Роналдо остана на резервната скамейка поради непълноценната си предсезонна подготовка. Новото попълнение в полузащитата Кристиан Ериксен започна като титуляр в непозната за него роля на „фалшива деветка“.

„Дани Уелбек щеше да стартира днес за Юнайтед. Уелбек излезе от тунела и вече се виждаше как си мисли: „Ще тероризирам тези двамата (Хари Магуайър и Лисандро Мартинес). Точно така и игра. Изглеждаше като Дани Уелбек в пиковата си форма срещу Реал Мадрид на „Бернабеу“ преди десет години (когато се разписа при равенството 1:1). Той бе свободен през лятото, защото нямаше договор. Аз щях да го взема. При днешното му представяне, без съмнение“, каза бившият защитник на Юнайтед и Англия по Vibe with Five.

31-годишният Уелбек бе с изтекъл договор в края на миналия сезон, но преподписа с Брайтън. Той никога не е завършвал кампания с двуцифрен брой голове в кариерата си и успя да се разпише едва шест пъти в 25 мача за първенство миналия сезон. „Ако искаш резервен нападател, няма да сбъркаш с Дани Уелбек. Кажи му, че ще играе 15-20 мача на сезон, като вариант на Кристиано, ти дава краката, необходимото движение зад защитниците, освобождава пространства за играчи като Бруно“, допълни Фърдинанд.