Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти потвърди напускането на Каземиро, който се очаква да бъде привлечен от Манчестър Юнайтед. 

„Говорих с него тази сутрин и той ми каза, че иска да изпита ново предизвикателство. Аз и клубът уважаваме това, защото той е направил много за нас. В момента се водят разговори, но той наистина иска да напусне, а ние му желаем всичко най-хубаво“ заяви италианецът. 

Очакванията са трансферът скоро да стане факт, като Червените дяволи ще платят 60 милиона евро за бразилеца и още 10 милиона във вид на бонуси. Той пък ще подпише договор за 4+1 години на „Олд Трафорд“. 

Освен това Юнайтед ще удвои настоящата заплата на играча, който ще прибира забележителните 350 000 паунда седмично в английския клуб, като ще бъде един от най-високо платените в него, отстъпвайки само на Кристиано Роналдо и Давид де Хеа. 

За да може да дебютира още в понеделник срещу Ливърпул обаче, Каземиро трябва да бъде регистриран днес до обед английско време. Ако това не стане той ще трябва да почака седмица, за да запише първото си участие за Червените дяволи.