Манчестър Юнайтед се наложи с 1:0 при гостуването си на Саутхемптън в първия мач от 4-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение реализира Бруно Фернандеш в началото на второто полувреме. Така 20-кратните шампиони на Англия прекъснаха негативната си серия от седем пореднизагуби като гост в първенството.

Тимът на Ерик Тен Хаг записа втора поредна победа и започна да показва зъби след двете поражения в началото. Нидерландецът не направи нито една промяна сред титулярите си в сравнение с успеха 2:1 над Ливърпул в понеделник.

В 12-ата минута Армстронг стреля с глава, но топката нямаше нужната сила и Де Хеа спаси. Малко по-късно домакините оцеляха. След голямо меле Еланга, Фернандеш и Ериксен последователно не успяха да намерят мрежата от добри позиции.

В 31-ата минута Бела-Кочап бе оставен непокрит на далечната греда, но не успя да си спре топката добре и ударът му премина над вратата.

Второто полувреме започна отново с контрол на Юнайтед. Еланга направи хубав прехвърлящ пас към Мактоминей, който се включи в пеналта, но ударът му бе право в ръцете на Маккарти.

Гостите откриха резултата след отлична атака в 55-та минута. Санчо намери отдясно Далот, който центриране в наказателното поле, където Фернандеш беше абсолютно свободен и се разписа с прецизен шут. Това бе първи гол за португалеца от началото на сезона.

В 70-ата минута пробив на Че Адамс приключи с добра намеса на Лисандро Мартинес, който използва тялото си и спря нападателят. „Светците" имаха претенции за дузпа, но реферът не уважи претенциите им.

В 80-ата минута Каземиро направи дебют, след като замени Еланга. В края резервата на Юнайтед Кристиано Роналдо можеше да вкара, но бе спрян от защитник, който застана между него и топката.

Успехът изкачи „червените дяволи“ до шестото място във временното класиране преди останалите мачове от кръга. Саутхемптън пък е 13-и с 4 точки.