Агентът на Кристиано Роналдо Жорже Мендеш бърза в последните дни от летния трансферен прозорец, за да намери отчаяно отбор, в който Кристиано Роналдо може да играе в Шампионската лига този сезон.

Представителят на португалската звезда на Манчестър Юнайтед безуспешно го е предлагал на големите европейски клубове през последните седмици, но не се отказва да преследва целта си. 

Последният опит на Мендеш да пласира Кристиано Роналдо е в Наполи. Операцията обаче изглежда сложна поради високите изисквания, които Аурелио де Лаурентис, президентът на Наполи, има. Като начало той иска Кристиано Роналдо под наем само ако Юнайтед също поеме част от заплатата му, съобщи "Мундо Депортиво". 

И второ, това, че английският клуб иска да купи Виктор Осимен като заместник на Кристиано Роналдо на "Олд Трафорд", а Наполи оцени нигерийския нападател на не по-малко от сто милиона евро.

Юнайтед вече има една сделка от 100 милиона през този прозорец за Антони и ще бъде трудно за клуба да плати толкова за Осимен. Във всеки случай условията, поставени от Наполи, могат да бъдат първа отправна точка в преговорите, които продължиха днес и ще бъдат бурни в следващите часове.

В събота треньорът на Наполи Лучано Спалети призна за Кристиано Роналдо, че "нито един треньор не би се отказал да работи с него". "Истината е, че няма преговори. Де Лаурентис не е получавал оферти за Осимен и ние трябва да бъдем възможно най-реалистични. Остават само няколко дни до края на пазара и виждам, че е трудно да се случи нещо подобно. Засега няма нищо конкретно", каза цитираният от "Труд" Спалети тогава. 

Кристиано Роналдо игра в Калчото в продължение на три сезона, от 2018 до 2021 г., когато беше взет от Ювентус след решението си да напусне Реал Мадрид. Преди година той се завърна в Манчестър Юнайтед и сега копнее да намери друг отбор, който да играе в Шампионската лига.