Манчестър Юнайтед загуби първия си мач от Лига Европа. "Червените дяволи" паднаха с 0:1 от Реал Сосиедад насред "Олд Трафорд".

Единственото попадение в срещата отбеляза Брайс Мендес от много спорна дузпа. Въпреки многоройните опити на Роналдо да се разпише, португалецът така и не намери пътя към вратата на гостите. Серията на Кристиано без попадение продължава и той няма гол в първите седем мача за тима си през новия сезон.


Срещата на "Олд Трафорд" започна с минута мълчание в памет на кралица Елизабет II, която почина по-рано през деня.

Мениджърът на "червените дяволи" Ерик тен Хаг заложи в стартовия състав на двете си суперзвезди - Кристиано Роналдо и Каземиро.

Юнайтед държеше инициативата през първото полувреме, но така и не стигна до 100-процентово положение. Гостите от Сосиедад пък разчитаха на контраатаки.

В 17-ата минута, Ериксен центрира остро в наказателното поле, но Роналдо остана под топката. В средата на полувремето, Еланга проби мощно отляво, подаде на Фред, но ударът му бе блокиран. Малко по-късно, Роналдо получи чудесен пас от Ериксен в наказателното поле, но португалецът не пое добре и топката му бе избита.

В 36-ата минута, Роналдо все пак намери целта. Кристиано надскочи защитата на Сосиедад и отбеляза, ала голът бе отменен заради засада.

На почивката в игра се появиха Бруно Фернандеш и Лисандро Мартинес. Офанзивният халф замени Кристиан Ериксен. Мартинес влезе на мястото Далот и застана в центъра на отбраната, заставайки до капитана Хари Магуайър.

Полувремето започна с натиск на домакините. Още в началото на втората част, влезлият току-що Фернандеш сложи топката на главата на сънародника си Роналдо, но ударът му мина встрани от вратата.

Две минути по-късно, Кристиано стреля силно с десния край отдалеч, но ударът му мина много над гредата.

Сосиедад погледна по-опасно към противниковата врата. В 53-ата минута влезлият от скамейката Сьорльот получи добър шанс да стреля с глава, но пропусна.

Минута по-късно, Кубо центрира отляво към Сьорльот, ала Мартинес се намеси и предотврати гола, избивайки в ъглов удар, пред погледа на нападателя на Реал Сосиедад. 

След него гостите разиграха на късо, топката стигна до Давид Силва, който стреля, а Мартинес се хвърли самоотвержено на пътя на топката. Съдията видя игра с ръка и отсъди доста спорна дузпа за гостите, тъй като кълбото първо се удари в тялото на защитника, а чак след това срещна ръката му. Зад топката застана Мендес, който не сбърка от бялата точка.

Каземиро бе близо до това да изравни резултата. Бразилецът отправи удар с глава, но той мина над горната греда.
Антони си пробва късмета в 67-ата минута. Рекордното лятно попълнение на Юнайтед стреля на два пъти, но изстрелите му бяха блокирани.

Реал Сосиедад отново разчиташе на опасни и бързи контри, но защитниците на Юнайтед бяха безкомпромисни.

В 77-ата минута, Каземиро стреля коварно в ъгъла на Ремиро. Вратарят на гостите се разтегна и отрази удара.

Пет минути преди края Роналдо можеше да изравни, но суперзвездата отново бе спрян от защитата на испанците. Секунди след това, Кристиано падна в наказателното поле и претендираше за дузпа. Италианският рефер Марко ди Бело бе категоричен, че нарушения няма и играта трябва да продължи.

В последната минута от редовното време Юнайтед получи пряк свободен удар в близост до вратата. Зад топката застана Кристиано, но звездата шутира в стената. Сосиедад организира опасна контра и само разчетеното излизане на Де Хеа спаси Юнайтед от по-тежка загуба.


Манчестър Юнайтед: Реал Сосиедад 0:1

Голмайстор:

Брайс Мендес (59)  

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Линдельоф, Магуайър, Роналдо, Маласия, Ериксен, Фред, Каземиро, Далот, Антони, Еланга 

Реал Сосиедад: Ремиро, Муньос, Пачеко, Елустондо, Горосабел, Мендес, Зубименди, Мерино, Кубо, Седик, Силва