Кристиано Роналдо се  отпуши, а Манчестър Юнайтед се върна към победите, след като спечели с 2:0 гостуватето си на молдовския Шериф Тираспол в групите на Лига Европа. 

Ерик тен Хаг искаше да види реакция след загубата от Реал Сосиедад миналата седмица и пусна силен тим. Играта на Червените дяволи не бе чак толкова впечатляваща, но класата им бе достатъчна за постигането на комфортен успех. 

Джейдън Санчо откри, а след това Роналдо реализира първото си попадение за кампанията от дузпа, като вече е само на гол от  кота 700 в клубната си кариера. 

До голяма степен всичко се реши още до почивката, когато гостите реализираха два пъти, за да не оставят съмнение, че ще спечелят. 

Първо Кристиано Роналдо поиска дузпа, след като получи от Мартинес, но бе съборен от Кики, след като се забави при удара. 

Само 2 минути след това – в 17-ата, Ман Юнайтед вкара. Кристиан Ериксен намери Джейдън Санчо на добра позиция в наказателното поле, който реализира с прецизен изстрел и помощ от гредата. 

Домакините отговориха с опасен удар на Атиемвен, но Юнайтед продължи да атакува. Роналдо стреля над вратата, а след това вратарят на домакините изчисти лошо и Антъни намери Санчо на чиста позиция. Изглеждаше, че голът е сигурен, след като нападателят стреля, но капитанът на Шериф Раделич изби от голлинията. 

Както и при първото попадение обаче и сега гостите стигнаха до гол, почти веднага. Крозо фаулира ненужно Далот и Роналдо вкара отсъдената дузпа, за да открие сметката си през сезона. При този резултат дойде и паузата. 

Скоро след нея Фернандеш стреля точно, но в ръцете на вратаря. Гостите разиграваха спокойно, контролирайки мача. Роналдо пък виждаше как вкарва гол №700 в клубната си кариера, но Раделич се намеси решаващо. 

Бадоло направи първия точен удар за Шериф в 75-ата минута, но Де Хеа се справи. В крайна сметка до края нямаше повече голове и Юнайтед  спечели първите си 3 точки. Толкова има и Шериф. 

Съставът на Ман Юнайтед: Де Хеа, Далот, Варан, Мартинес (90 Магуайър), Маласия, Мактомини (46 Каземиро), Ериксен, Антъни (90 Гарначо), Фернандеш, Санчо, Роналдо (82 Еланга)