Бившият халф на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс изрази възхищението си от Кристиан Ериксен, който бързо се наложи в  състава на Ерик тен Хаг. 

Датчанинът дойде със свободен трансфер, като очакванията бяха той да влиза по-често от пейката, предвид проблемите със сърцето от миналото лято. 

Той обаче е твърд титуляр при новия бос и вече си спечели сравнения именно със Скоулс, който блестеше в знаменитата ера на сър Алекс Фъргюсън. 

„Да, Ериксен е брилянтен. Той е перфектният пример за играч, който действа много интелигентно и много умно. Просто е много съобразителен. Винаги знае къде се намира на терена, но и къде са останалите“ заяви Скоулс. 

„Винаги играе с полуобръщане и точно така изработи един от головете на Рашфорд срещу Арсенал. Наистина е изключително интелигентен футболист“ добави бившият полузащитник на Червените дяволи. 

В момента Ериксен е с националния тим на Дания и снощи вкара страхотен гол с удар отдалеч, но отборът му падна от Хърватия с 1:2 и отстъпи първото място в групата си в Лигата на Нациите.