Бившият защитник на Арсенал Уилям Галас разкритикува играчите на Манчестър Юнайтед след поражението с 3:6 в градското дерби със Сити в неделя следобед.

Ерлинг Халанд и Фил Фоудън записаха хеттрик за домакините на "Етихад", а Юнайтед отбеляза три пъти през втората част след две попадения на Антони Марсиал и едно на Антони.

Така "червените дяволи" вече изостават на осем точки от съседите си, а Тен Хаг и щабът му трябваше да преглътнат много критики за играта на тима. Уилям Галас също не прости на Юнайтед.

"Те бяха ужасни - заяви бившият френски национал, цитиран от webcafe.bg. - Когато играеш голямо дерби, първите минути са много важни. При гостуванията трябва да стъпиш здраво, защото съперникът те грабва веднага. Трябва да си готов да дадеш 100% от възможностите си. Когато гледах мача, играчите на Манчестър Юнайтед не бяха достатъчно силни. Те не можеха да задържат топката и да вържат четири паса.

Ако искаш да вземеш нещо от мач като този, трябва да си по-добър с топката в крака. Сити поставя всеки под напрежение, но тези футболисти играят за Манчестър Юнайтед и също имат качества. Те трябва да могат да задържат по-успешно топката. Бях изненадан от представянето им. Не подходиха по правилния начин към това дерби и не бяха агресивни. 

Това беше грубо събуждане за Юнайтед и подчертава колко изостават от Манчестър Сити. Телевизионните камери показаха сър Алекс Фъргюсън и той изглеждаше много нещастен. Сигурно му е било много трудно да ги гледа. Играчите трябва да имат правилното отношение, правилния дух в мач като този и това беше голямата разлика между двата отбора."

Юнайтед има шанса да се върне на победния път в четвъртък срещу Омония Никозия в турнира Лига Европа.