Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг заяви, че футболистите му получават прекалено голям брой жълти картони и ще изисква от тях това да се промени. 

Нидерландецът добави преди визитата на Евертън, че без агресия "червените дяволи" няма как да се борят за отличия, но има ситуации, в които трябва да играят по-разумно.

От началото на сезона играчите на Манчестър Юнайтед са получили 23 жълти картона в седем мача от Висшата лига, като Скот Мактоминей и Диого Далот имат по четири и са на един от наказание, докато Хари Магуайър и Бруно Фернандеш са с по три официални предупреждения.

"Знам, че можем да прогресираме с твърда игра, но понякога можем и да сме малко по-умни. Получваме твърде много картони и не разбирам това. Искаме да играем здраво и да не накъсваме играта. Но получаваме картони, които ме карат да си мисля "Нужно ли беше това?". Затова трябва да напомням на играчите да играят умно, но и с нужната твърдост", заяви Тен Хаг.

В четвъртък Манчестър Юнайтед спечели с 3:2 при визитата на кипърския Омония Никозия в Лига Европа, но срещу Евертън тимът ще търси реванш за поражението от Манчестър Сити с 3:6 през миналата седмица.

"За да се конкурираме с най-добрите, трябва да бъдем не само силни физически и ментално колкото тях, но и да бъдем постоянни. Трябва да превърнем в рутина всичко, като започнем от всеки играч и всяка тренировка. В миналото това е липсвало и няма как да се изгради отново за седмица или месец. Това е част от системата и изискване към футболистите в наши дни. Видно е, че Манчестър Сити е отбор, който е поставил стандарт в това отношение. Срещу Ливърпул и Арсенал видяхме това, което изисквам, но то трябва да се случва постоянно. Върху това трябва да работим сега, но то няма да се случи за една нощ или за няколко седмици. Ще ни трябват поне няколко месеца", обясни Тен Хаг.

Централният защитник Рафаел Варан все още е под въпрос за предстоящия мач с Евертън заради контузията, която получи в двубоя със Сити. Аут обаче остават Хари Магуайър, Аарън Уан-Бисака и Дони ван де Бек. 

Манчестър Юнайтед е на шесто място във Висшата лига с 12 точки от седем мача, докато Евертън е на 11-о място с 10 точки от осем мача. "Карамелите" обаче са в серия от шест мача без поражение.