Футболистът на Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд бе освободен под гаранция, дни след като му бе повдигнато обвинение в опит за изнасилване. 21-годишният нападател бе обвинен и в контролирано поведение и физическо насилие през уикенда.

Той се яви в понеделник пред Магистратския съд в Манчестър и остана под стража. Молба за освобождаване под гаранция бе подадена днес в Магистратския Минсхъл Върховен съд в Манчестър. След изслушването, говорител на съда заяви, че молбата е уважена, като условията са Грийнууд да не контактува със свидетели по делото, включително обвинителя, и да местожителства на специфичен адрес.

Грийнууд, който не присъства на краткото изслушване, ще се яви отново в съда на 21 ноември. Всички три обвинения са свързани с една и съща жена. 21-годишният нападател първоначално бе задържан през януари, след като се появиха кадри и видеоклипове в онлайн пространството. Оттогава той бе под гаранция, но бе арестуван в събота за нарушаването й. В рамките на часове след появата на обвиненията в началото на годината Грийнууд, който има един мач за националния отбор на Англия, бе наказан да не играе и да не тренира с Юнайтед.

Продукт на школата на „червените дяволи“, той има 129 мача за клуба, в които е реализирал 35 гола. Той подписа нов договор с тима през февруари 2021, който го задържа на „Олд Трафорд“ най-рано до 2025 година. Грийнууд дебютира за националния отбор на Англия срещу Исландия през септември 2020, но той и полузащитникът на Манчестър Сити Фил Фодън бяха изпратени обратно по домовете след нарушение на коронавирусните протоколи. Найк преустанови и след това прекрати спонсорския си договор с Грийнууд, докато Електроник Артс потвърди премахването му от активните състави на играта си ФИФА 22, след като обвиненията излязоха наяве./БГНЕС