Манчестър Юнайтед победи убедително с 3:0 Шериф Тираспол в Група Е на Лига Европа. Тимът на Ерик тен Хаг не даде съмнения в по-високата си класа и стигна до успеха след голове на Диого Далот (44), Маркъс Рашфорд (65) и Кристиано Роналдо (81).

В другия мач от групата Реал Сосиедад надигра с 2:0 като гост Омония в Кипър и продължава да води в класирането. Преди домакинството си на Манчестър Юнайтед в Сан Себастиан следващата седмица испанците водят с 15 точки, с три повече от англичаните. Шериф има 3, а Омония все още е без актив.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг направи четири промени в състава си в сравнение с дербито с Челси, като голямата новина бе, че Кристиано Роналдо започна като титуляр. Португалецът се отчете с няколко фрапантни пропуска, но в крайна сметка записа името си сред голмайсторите в края. За първи път в стартовия състав на тима пък бе младият Алехандро Гарначо.

„Червените дяволи“ и опитаха да решат мача още през първото полувреме. В 14-та минута Роналдо имаше шанс да открие резултата, но прати топката с глава над вратата. В 28-та минута Кристиано се отчете с грандиозен пропуск. Португалецът бе намерен на метри от вратата и насочи топката към нея, но право в тялото на Максим Ковал.

По-добрата игра на Юнайтед продължи и голът падна в края на полувремето. След центриране на Ериксен от ъглов удар Диого Далот бе изпуснат от защитниците на гостите и с лекота насочи топката с глава в мрежата – 1:0.

На почивката Тен Хаг пусна в игра Маркъс Рашфорд и Хари Магуайър, а малко след подновяването на играта домакините имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Габи Кики в наказателното си поле. Реферът обаче не видя основания да посочи бялата точка.

В 59-та минута Роналдо се отчете с нов сериозен пропуск. Португалецът пое топката около границата на наказателното поле, реши да действа сам и си намери позиция за удар. Кристиано обаче прати топката много встрани от вратата. Три минути по-късно CR7 все пак отбеляза, но този гол бе отменен заради засада. В яда си нападателят изрита силно топката нависоко.

В 65-та минута Маркъс Рашфорд реши всичко в мача. Влезлият три минути по-рано Люк Шоу центрира от лявото крило, а Рашфорд с глава не остави шансове на Ковал за 2:0.

Десетина минути по-късно шанс за гол имаше и Гарначо. Младият аржентинец бе намерен около точката на дузпата след заучено изпълнение на ъглов удар, но шитира силно на сантиметри от вратата.

В 80-та минута Роналдо стреля в стената от пряк свободен удар от изгодна позиция. При последвалото изпълнение на тъч топката попадна у Фернандеш, който центрира в наказателното поле. Там Роналдо стреля с глава, но Ковал отрази. Последва обаче добавка на португалеца, който отблизо най-накрая счупи каръка и реализира.

Манчестър Юнайтед – Шериф Тираспол 3:0

1:0 Диого Далот 44‘

2:0 Маркъс Рашфорд 65‘

3:0 Кристиано Роналдо 81‘

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Далот, Линдельоф, Мартинес (46 – Магуайър), Маласия, Каземиро, Ериксен, Фернандеш, Антони (46 – Рашфорд), Гарначо (79 – Гарначо), Роналдо

Шериф Тираспол: Ковал, Гедеш, Кики, Раделич, Кпозо, Бадоло, Диоп (79 – Хатман), Куабу, Салифу, Аканби (79 – Пернамбуко), Атиемуен (89 – Ковали)