Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг очаквано похвали тинейджъра Алехандро Гарначо, но и го предупреди, че трябва да продължи да работи. 

Снощи 18-годишният аржентинец влезе от пейката в мача срещу Астън Вила за Купата на Лигата секунди, след като Диого Дало си отбеляза автогол и гостите поведоха за втори път с 2:1. 

Маркъс Рашфорд изравни, а след това Гарначо даде асистенции за Фернандеш и Мактомини, които осигури успеха с 4:2 и пратиха отбора напред в надпреварата. За неговото влияние бе показателна и реакцията на феновете, които ставаха на крака почти всеки път, когато младокът получеше топката. 

„Беше хубаво, че той вледе като резерва и игра по този начин, за да повлияе сериозно върху мача. Направи няколко пробива зад защитата на съперника и даде 2 асистенции, което бе страхотно. Има неща, които трябва да подобри, като например борбата за втората топка. Все още се учи, но ние сме доволни от развитието му и приноса му към отбора“ заяни Тен Хаг. 

„Всичко обаче зависи от неговото поведение и отношение. Ако продължи да работи здраво, тогава е възможно да играе повече. Той иска да се подобрява и това е хубаво. Трябва обаче да прави и правилните неща извън терена. Аз обаче вярвам, че има всичко необходимо“ изтъкна наставникът, който отчете и реакцията на отбора му, който на два пъти изоставаше. 

„Борбеният ни дух се върна. Знам, че играчите не са роботи, но не мога да приема загуби като тази в неделя. Реакцията на отбора сега бе ясна. С такава амбиция и борбеност определено вървим в правилната посока“.