Звездата Кристиано Роналдо изгуби титулярното си място в Манчестър Юнайтед през този сезон, а атаката на тима не страда в негово отсъствие. Според Manchester Evening News, „червените дяволи“ се справят по-добре без 37-годишния португалец. Причината е, че когато той не е на терена, останалите нападатели имат шанс да блеснат.

Антони Марсиал, Маркъс Рашфорд, Бруно Фернандеш, Алехандро Гарначо, Антони и Джейдън Санчо се представят по-добре от началото на кампанията, когато Роналдо е резерва.

Петкратният носител на „Златната топка“ стартира в 10 от 16-те мача, които е изиграл досега. В тези мачове, в които Кристиано Роналдо беше част от състава, Юнайтед отбеляза 12 гола. В мачовете, в които не е титуляр, хората на Ерик тен Хаг пък са отбелязали 15 гола.

Това означава, че английският гранд показва по-добри показатели в атака, когато Роналдо не е титуляр. Самият футболист пък има едва 3 гола и 2 асистенции в 16 мача във всички турнири. Бъдещето на португалския национал на „Олд Трафорд“ става все по-мъгляво и той е все по-близо до напускане.